Var går gränsen?
Utbildning i vad som är ok och inte ok att prata om eller göra på arbetsplatsen, i fikarummet eller på personalfesten.
Det som för den ene är ett skämt eller ett sätt man lärt sig och vant sig vid, upplevs som kränkande, eller till och med som ett allvarligt övergrepp av en annan.
Så är det – men var går gränsen?
Information
Vem vänder vi oss till?
Målgruppen är alla som känner ett ansvar för en sund och tidsenlig arbetsmiljö – på verkstadsgolvet, byggarbetsplatsen, kontorslandskapen och ända in i konferensrummen och chefens kontor.
Det pratas mycket – men sällan om hur man pratar och hur man beter sig. Och inte minst – vilka följder det får för den som ofrivilligt blir utsatt för det. Utbildningen vänder sig till alla arbetsplatser där det finns en risk för att medarbetare kan uppleva sig obekväma och otrygga. I värsta fall kränkta, mobbade eller trakasserade.
Tillsammans hjälps vi åt att skapa en arbetsmiljö där alla trivs, känner sig uppskattad, respekterad – och inte minst – där alla kan känna sig trygga med varandra.
Vi sätter igång en dialog som ska fortsätta, och resultera i en schysst arbetsmiljö – för alla!
Företagsförlagd utbildning 4 timmar.
Vi tror att bästa resultat uppnås om utbildningen hålls där deltagarna dagligen möter varandra. I fikarummet, konferensrummet, eller varför inte på verkstadsgolvet.
Ur programmet
- Allas lika värde
- Sexuella kränkningar och övergrepp
- Jämställdhet och diskriminering
- Gränsen mellan personligt och privat
- Kan man skämta om allt med alla, i alla sammanhang
- Att säga ifrån
- Mobbning
- Mental och verbal hygien
Arbetsformer
Vi börjar med en genomgång av de lagar och förordningar som finns på de olika områden och fortsätter med en dialog och ett konkret workshoparbete, gemensamt och i grupper.